• facebook
  • twitter
  • linket
  • youtube

22 sikkerhetsregler som kartongfabrikker trenger å vite

Saker som trenger oppmerksomhet før kartongproduksjon:

1. Operatører må bruke arbeidsklær med midje, ermer og vernesko på jobben, fordi løse klær som frakker er lett å bli involvert i den blottlagte akselen på maskinen og forårsaker utilsiktede skader.

2. Alle maskiner må kontrolleres for oljelekkasje og strømlekkasje før oppstart for å eliminere potensielle sikkerhetsfarer.

3. Det er forbudt å plassere gjenstander på toppen av maskinen for å forhindre skade på maskinen og personskade forårsaket av å falle inn i maskinen.

4. Verktøy som maskinjusteringsnøkkel må oppbevares i verktøykassen etter bruk for å forhindre at de faller ned i maskinen og skader maskinen.

5. Det er forbudt å plassere drikke, vann, olje og andre væsker på det elektriske skapet og alt strømførende utstyr for å forhindre elektrisk kortslutning og potensielle sikkerhetsfarer forårsaket av lekkasje.

Saker som trenger oppmerksomhet i kartongproduksjon:

6. Når utskriftsmaskinen er installert eller feilsøkt og trykkplaten er rengjort, må ikke hovedmotoren startes, og utskriftsvalsen skal betjenes sakte ved å bruke pedalfasebryteren.

7. Alle de roterende delene av maskinen og beltet er strengt forbudt å berøre under drift for å forhindre skade på kroppen, og må stoppes før behandling.

8. Før du lukker trykkemaskinen, må du kontrollere at det ikke er noen i maskinen før du lukker maskinen.

9. Når unormale forhold oppstår under drift, trekk i sikkerhetstauet eller nødstoppbryteren i hver enhet i tide for å unngå fare.

10. Maskinens eksponerte transmisjonsgir må behandles for å unngå sikkerhetsulykker.

11. Når du installerer slissekniven og stansekniven, bør du passe på at du ikke berører kanten av kniven med hendene for å unngå å bli kutt av kniven.

12. Når utstyret er i gang, bør operatøren holde en viss avstand fra maskinen for å unngå å bli tatt inn av maskinen og forårsake skade.

13. Når papirstableren er i gang, får ingen komme inn, for å forhindre at papirstableren faller brått og skader folk.

14. Når trykkemaskinen tørker av trykkplaten, må hånden holde en viss avstand fra aniloxvalsen for å hindre at den blir brakt inn og forårsaker skade.

15. Når papirmatingen vippes under produksjonsprosessen, stopp maskinen og ikke ta tak i papiret for hånd for å forhindre at hånden trekkes inn i maskinen.

16. Vær forsiktig så du ikke legger hendene under neglehodet når du spikrer manuelt, for ikke å skade fingrene.

17. Når ballepressen er i gang, kan ikke hodet og hendene føres inn i pressen for å hindre at folk blir skadet av rotasjonen.Unormale situasjoner må håndteres etter at strømmen er slått av.

18. Når den manuelle stansemaskinen er justert, må strømmen til maskinen slås av for å forhindre skader forårsaket av lukking av maskinen.

Saker som trenger oppmerksomhet etter kartongproduksjon:

19. Etter produksjon skal stablingen av produkter være ryddig uten å skjeve eller falle ned.

20. Det er forbudt å stable produkter i en høyde på 2m for å forhindre skader forårsaket av fall.

21. Etter at produksjonen er fullført, bør området ryddes opp i tide for å forhindre at folk snubles og skades av bakkepakningsbelter og andre gjenstander.

22. Ved bruk av heisen skal den senkes til bunnen, og heisdøren skal lukkes.


Innleggstid: 21. april 2023